Csapatépítés

egy hívással

„Jobb ma a csapatodat karbantartani,
mint holnap elölről kezdeni!” Coach Game®

Élmény. Stílus. Fejlődés.

 +36 20 388 41 19
 Ne töprengj, inkább kérdezz!

 

vik fejlec 

 

ELSŐ HIBA: NINCS EGYÉRTELMŰ CÉL, NINCS-CÉL

Ha nem történt felmérés arról, hogy az adott munkavállalói csoportnak milyen ismeretek és készségek fejlesztésére van szüksége, akkor a képzés a  legjobb esetben is pusztán szórakoztató lesz. 

 

Sok vezető véleményét kérdeztük meg arról, hogy milyen képzést lát szükségnek, de a szükségletek valódi felmérésére nincs ideje....
Sok esetben az érintett munkatársakat nem kérdezi senki az észrevételeiről, így nem csoda, ha nem motiváltak, és ez meg is pecsételheti a képzés sorsát.
Bizonyosodj meg arról, hogy a képzési igények teljes összhangban állnak a munkavállalók céljaival, a vállalat célkitűzésével és az általános üzleti stratégiájával.

 

 

MÁSODIK HIBA: Mit is rendeltem? Csapatépítést? Tréninget?

Ezt a szervezés legelején kell tisztázni. A csapatépítés akkor jó választás, amikor a csoport "kockázat nélküli" fejlesztést kap. Élményekkel, gyakorlati feladatokkal. Itt a problémákat nem hozzuk a felszínre, csak felfigyelünk rá. Ehhez kérhető külön szaktréner, aki a csapatépítés végén visszajelzést ad a csoportnak. DE ha a csoportban előzetesen már észrevehető a szervezeti probléma, akár már nehezen kezelhető, akkor érdemes tréninggel kezdeni. A tréninggel megelőzzük a csapatépítést, ahol a célszemélyeket fejlesztjük tovább akár egyénileg, illetve kisebb csoportban. 

 

 

HARMADIK HIBA: Túl sok elmélet

A belső szakmai, illetve fejlesztő külsős képzések többsége olyan, mint egy tömörített file, mert száraz az előadás.
Ha nincs arra lehetőség, hogy a résztvevők a megtanult készségeket gyakorlati úton elmélyítsék, akkor az új készségek megtartása minimális lesz.

Meg kell győződnöd arról, hogy a képzés tartalmaz-e elegendő olyan gyakorlati tevékenységeket, azaz igazi csapatépítést, amelyek arra ösztönzik a résztvevőket, hogy önállóan gondolkodjanak.

Sokat ültök a projektor előtt?

Ismerd meg a rapid csapatépítő játékokat. Energetizál, felráz és kérheted akár az irodádba is!
 

 

 

NEGYEDIK HIBA:A VEZETŐSÉG NEM TÁMOGAT

A képzést egy hirtelen támadt ötlet alapján rendezték meg, túl rövid volt az idő az egyeztetésre a vezetőkkel, a cég stratégiájával...
A támogatottság hiánya akkor is kiütközhet, ha a képzés nincs összhangban a cégben zajló folyamatokkal, ezért a munkavállalók az újonnan tanultakat nehezen tudják alkalmazni.

Egy példa: Az ügyfélszolgálati munkatársak egy panaszkezelési tréningen vesznek részt, de a vállalat szabályzata előírja, hogy minden panaszt a vezetőség felé kell továbbítani. A másik véglet, hogy a cégnek nincs szabályzata, így a képzésen résztvevők a tanultak és a meglévő rendszer között nem látják az összefüggéseket, ezáltal motiválatlanok és erőtlenek lesznek.

 

 

ÖTÖDIK HIBA: Ki az olcsóbb?

A rendezvény napja végén a csapatépítés értéke számít, nem az ára!

Sokszor meghívnak minket árversenyre, mert szűk a keret, de sokat szeretnénk. 

Ha egy olcsó tréning nem ad a résztvevőknek új ismereteket, új élményt és olyan tudást, amivel az új technikákat könnyedén alkalmazzák munkájuk során, akkor ez a képzés rendkívül drágának, elvesztegetett anyagi ráfordításnak fog bizonyulni.

Gondold át, milyen elvárásaid vannak egy „olcsó” szervezéssel szemben? Ha az eddig felsorolt tipikus hibáknak pontosan az ellenkezőjére törekszel, már az is automatikusan egy sikeres képzéshez vezet!

Tanácsom:

Ne árban méregesd a cégeket! Határozd meg a költségkeretet és nézd meg, kinél mi fér bele!Mit ad egy sikeres tréning? Magabiztos, motivált alkalmazottakat, akik világosan látják, hogyan illeszkednek az újonnan megszerzett készségeik a vállalat céljaihoz. Támogatja a munkavégzési szokások, a magatartás változását, hogy még jobban termeljen a cég.

Ki kívánhat ennél jobbat?

 

Ne aggódj, van megoldás, csak írj!

 

 

+ 1 hiba: Nincs utánkövetés

Ha a tréninget követő hét napon túl vizsgálod az elért hatást, arra a lehangoló eredményre jutsz, hogy kb. a résztvevők egyharmada sem emlékszik a tanultakra.

Hat hét után a 33%  14%-ra csökken!


Készíts tervet annak ellenőrzésére, hogyan alkalmazzák azt, amit a képzésen elsajátítottak. Ebben nagy segítségedre lesz az utánkövetéses coaching technika.

Csak fegyelemmel és motivációval érhető el az, hogy az egyének kimozdulva a megszokott munkahelyi komfortzónájukból, új módon kezdjenek el dolgozni.

Három vagy négy utánkövető coaching foglalkozás után fogod érzékelni, hogy az egyén végre alkalmazza a megtanult új készségeket!

 

 

Első olvasatra talán kicsit összetett feladatnak tűnik? Szívesen segítünk!

 

 

Ha kétségeid támadnának, jelentkezz!

csapatepites elerhetoseg coachgame ico  

 


Másik csapatépítést keresel? Itt könnyebben megtalálod:

button főoldal indoor button outdoor button
 
 
 
Tippek, tanulságok:

 

Minőség Garanciája: 

2001. évtől szolgáljuk ki megrendelőinket csapatépítéssel, tréninggel és rendezvényszervezéssel. Mi már túl vagyunk az 1000. megrendelésen!

 

 

Csapatépítő tréning: fejlesztő élményprogramok, kalandtúrák, és játékos feladatok megszervezése trénerekkel, ami elősegíti a csapatcentrikus tevékenységet és az egyének fejlesztését is. Ezeken a céges napokon a csoport nem a napi munkájával fog találkozni, hanem a munkatársaival, mint emberekkel. Növeljük a munkatársak önbizalmát, javítjuk a kommunikációt, az interperszonális készségeket, és növeljük a csoport elégedettség érzését.  

Csapatépítő tréninghelyszínegy sikeres csapatépítés mindig a munkakörnyezetén kívül valósul meg. Erre azért van szükség, hogy a résztvevők a napi feladataitól elszakadva kizárólag a tréningre tudjanak figyelni. Ez természetesen budget függő is, de mára már nagyon sok megoldás létezik. Ezek közül választható az indoor, azaz beltéri megoldás, illetve az outdoor tréning, ami szabadtéren kerül megrendezésre.

Outdoor csapatépítés: azaz szabadtéri élményekkel dolgozunk, külső helyszínen. A legelterjedtebb formája egy hotel, vagy rendezvényhelyszín parkja, mivel megmarad a komfortérzés, valamint biztonságot ad egy esetleges rossz idő érkezésekor. Másik gyakori megvalósítása a kültéri csapatépítésnek egy városi, akár erdei, hegyi  kalandtúra. Ezek a túrák és játékos programok magukba foglalják a konkrét célkitűzéseket, amelyek kiértékelhetőek. Az outdoor tréningek egyik kíváló hatása, hogy energetizálja a csoportot.

Indoor csapatépítésazaz beltéri, tréninghelyszínen belüli élményprogram, workshop, konferencia, akár fejlesztő és problémamegoldó tréning. Előnye, hogy nem időjárás és évszak függő, így a csoport kényelmét könnyebb biztosítani, valamint a komfort és jutalomérzetét jól lehet növelni a rendezvényhelyszín adottságaival.

Ön itt van: Csapatépítés főlap Rendezvény Műhely blog Szervezési hibák csapatépítésnél

Csatlakozhatsz!

Legyél Te is a
munkatársunk!!!

Érdekel a
rendezvényszervezés?
 Értékesítő kollégát keresünk!

Legyél animátor, akár programvezető!
Jelentkezz most!
 Kiemelten keresünk gyakorlott, angolul jól beszélő műsorvezetőt!

Csapatépítés? Rendezvényszervezés? Keress meg!

Coach Game Teambuilding:

Raktár:
1095 Budapest,
Soroksári út 48-54

info(kukac)rendezvenymuhely.hu

gdpr adatvédelmi tájékoztató

Partnereink

 http://szallodaanimacio.hu/         http://www.plazaevent.hu/        http://www.karacsonyfafutar.hu/         http://www.cghsoft.eu/        http://www.budapestdance.hu/