Íme, 3+1 nyomós ok arra, hogy miért a piacvezetőt válaszd:

csapatépítés ÉLMÉNYe – AMI MEGMARAD!

Csapatépítéseinket Magyarország területén bárhová kérheted! 

Lehet a csapatépítésed akár irodában, szállodában, parkban, vidéken, városban, rád bízzuk, mi tudunk alkalmazkodni.

Indoor csapatépítés

Nem engedi az időjárás, hogy kültérre tervezz programot? Biztosra akarsz menni, hogy a céges csapatépítést ne mossa le az eső? Akkor számotokra az indoor csapatépítés lesz a tökéletes választás!

Beltéri csapatépítő programok

Outdoor csapatépítés

Kiszabadulnátok végre a természetbe? Valami klassz kültéri programmal élénkítenéd munkatársaidat? Akkor az outdoor csapatépítés programjaink szenzációs választásnak bizonyulnak majd!

Kültéri csapatépítő programok

Online csapatépítés

Távolról dolgoznak a mnkatársaid? Nincs lehetőségetek találkozni? Erősítenétek a céges kultúrát, de otthonról dolgoztok? Akkor most felfedjük céged részére az ONLINE CSAPATÉPÍTÉS titkát:

ONLINE CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMOK

 

 

A csapatépítés LEMONDÁSa most INGYENES!

 

Kockázat nélkül

Egyeztess időpontot kockázat nélkül, a lemondás anyagi következményeit a járvány helyzet szélsőséges körülményeire való tekintettel átvállaljuk.

Már nagyon várod a céges napot? Akkor is foglald le most az időpontját, ha még nem egészen vagy biztos benne!

 

A VERSENYTÁRSAID MÁR ELKEZDTÉK A CSAPATÉPÍTÉS szervezéséT?

 

Indulnak a csapatépítés megszervezése

2021. május 22. napjától a szabadban tartott, 500 személyesnél kisebb rendezvényen már bárki részt vehet. A zárt térben tartott rendezvényeket 2021.11.18. napjától a koronavírus ellen védettek maszk nélkül is látogathatják.

Ha a versenytársaidnál már elindult a csapatok “visszarázása”, akkor a TE csapatodnak sajnos máris napról-napra romlik a versenyhelyzete!

 

 

KÖNNYEBB ELŐZNI, AMIKOR MÉG MINDENKI LASSÚ!

 

Álmodd meg a célt!

A home-office kényelmesebb, de a csapat tagjai elszigeteltebbek, így a csapatszellemre nyilvánvalóan nincs jó hatással. Ezt a konkurenciád is elszenvedte, és nem csak Titeket, de mindenkit lelassított.

Lépj most a gázra, és olyanokat is megelőzhetsz a piacon, akikről azelőtt álmodni sem mertél volna! A nagy válságokban az utolsókból lesznek az elsők. Mert csak jó csapattal lehet bajnokságot nyerni!

Nem elég motiváltak a munkatársaid?

Hát használd ki a helyzetet,

motiváld őket ezzel!!

 

 

Van egy dolog, amiben nem köthetünk kompromisszumot:

 

 

ÍGY LESZ PROFI CSAPATÉPÍTÉSED 6 LÉPÉSBEN:

ELSŐ LÉPÉS:

Írj nekünk!

Valami teljesen újat szeretnél, vagy egy jól bevált programot? Valami egészen különlegest élnél át, vagy gyors, biztos megoldást keresel? Tőlünk bármelyiket megkaphatod.

Űrlapunkat töltsd ki, vagy kérdezd munkatársunkat a +36-20-388-4119 számon.

MÁSODIK LÉPÉS:

Tervezés, helyszín kiválasztása

Program és fejlesztési terv elkészítése szempontjaid és a csapatod céljai szerint. Ha nincs csapatodnak megvalósítási helyszíne, akkor Javasolunk hozzá több már sokszor kipróbált és jól bevált csapatépítő helyszíneket.

HARMADIK LÉPÉS:

Csapatod felkészítése

A felkészülésünk során lesz lehetőséged módosítani az irányt – akár a hatásfok, akár a programtartalom, akár a koncepciót illetően. Ha már mindent tudunk és elfogadtad a programajánlatot, akkor ideje a csoportodat megfelelően tájékoztatni a csapatépítő napról.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Megvalósítunk

A Coach Game által kivitelezett csapatépítő rendezvényeken olyan innovatív üzleti csapatépítő megoldásokkal találkozhatsz, amelyek nagy mértékben motiválják és inspirálják a csapatodat. Mi mindent elkészítünk! Dőlj hátra, a csapatépítő napon neked már csak a kollégáid elismerését kell élvezned.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Lezáró gyorsteszt, utánkövetés

Mi a legfontosabb, amit hazavihetnek a kollégák egy csapatépítés után?
A csapatépítés mindig élményalapú, de kiváló lehetőség arra, hogy értékkel töltsük fel! Mindig lehetőséget kínálunk arra, hogy hozzáadott eredménnyel zárjuk a napot: vagy gyors felmérő teszttel, vagy Trénerünk szakmai visszajelzéssel egészíti ki a csapatépítő nap élményeit.

HATODIK LÉPÉS:

Lépj a következő szintre!

Nálunk a csapatépítés nem csak EGY sikeres alkalmi eseményről szól! Mindig véleményt adunk és kérünk, és ezekkel az információkkal már most előtervezzük a következő csapatépítés célját. Ha fontos neked, hogy a csapatépítésen megszerzett értékeket tudjátok a napi munkátokban is alkalmazni, akkor az ehhez elkészített kompetencia értékelésünket mindig elő tudod venni.

KEZDD ITT AZ ELSŐ LÉPÉST:

kérj időpontot és díjmentes ajánlatot!

Hívj most a (+36) 20 388 4119 számon, vagy keressünk mi? Ha Neked kényelmesebb, add meg az elérhetőségeid itt: 

  A csillaggal(*)-gal ellátott mezők kitöltése kötelező.

  Ugorjunk vissza az időpont kéréséhez

   

  Ha magatoknak szívesebben csináljátok meg a csapatépítést és vállalod a gyakorlatlanságból adódó veszteséget, akkor segítségként itt leírom a szervezéshez elengedhetetlen alaplépéseket:
  Első lépések a saját magad által megvalósítandó csapatépítésedhez:
   
  1. csapatod igényeinek meghatározása
   
  A csapatépítés tervezésének első és legfontosabb lépése a csapat erősségeinek és gyengeségeinek azonosítása.
   
  Kezd azzal, hogy felteszed a következő kérdéseket a problémák gyökerének azonosítására:
   
  – Vannak-e konfliktusok bizonyos emberek között, amelyek megosztottságot teremtenek a csapaton belül?
  – Vannak új munkatársak? A csapat tagjainak jobban meg kell ismerniük egymást?
  – Néhány egyén csak a saját sikerére összpontosít, és ennek következtében árt a csoportodnak?
  – Milyen a kommunikáció? Ez befolyásolja a csapatod fejlődését?
  – Meg kell-e tanulniuk  munkatársaknak az együttmûködést?
  – Vannak olyan csapattagok, akik negatívan befolyásolják a csoportod azon képességét, hogy előrelépjenek a változásokkal szembeni ellenállással?
  – Szüksége van-e a csoportodnak morális lendületre?
  Ha ezekre a célzott kérdésekre nem tudod a válaszokat, akkor inkább kérd segítséget a csapatod a problémáinak feltárásában: inkább kérek tanácsot itt:
   
  2. Csapatépítés a kultúra része
   
  Az alkalmi csapatépítés, illetve gyakorlatai az egyik módja a csapaton belüli kötelékek megerősítésének, de nem teljes megoldás csapatdinamikai sikerhez. Úgyanis a csapatépítés jelenségét a csoport gondolkodásmódjának részévé kell tenni. Így lesz egységben a csapatod!
   
  Használd a következő négy stratégiát a csapatod erejének, összetartásának és hatékonyságának fejlesztésére és ezt tedd meg nap mint nap!
   
  1. Ismerd meg csapatod!
  Minden csapatot különböző igényű, eltérő ambíciókkal és személyiséggel rendelkező emberek alkotják. Ha megismered őket, és segíted őket egymást megismerni, akkor boldog, bizalommal bíró csapatot lehet elérni.
   
  Ehhez adok egy egyszerű tippet:
   
  egy italest, vagy akár egy olcsó csapatgrillezés megrendezése is már egyszerű módja annak, hogy a csapattagok dinamikai szintje emelkedjen.
  A társasági eseményeken való részvétel remek módszer a kapcsolatok kiépítésére. Az emberek nyugodt körülmények között nagyobb valószínűséggel megnyílnak és a személyiségüket feltárják. Az erre vonatkozó kutatás azt is kimutatta, hogy ha valakinek lehetősége van a személyes élményeinek és szempontjainak megosztására, akkor az növeli az egyén kedveltségét, mivel másoknak megmutatja, hogy empatikus, együttérző és hiteles munkatárs, akár vezető lehet.
   
  Fontos:
  A munkatársakkal vagy a főnökkel való társasági kapcsolat más, mint a barátokkal és a családdal való társasági élet! Ne keverd a túl közvetlen barátkozást, az nem a munkahelyre való!
   
  2. Munka a közös cél felé
  A közös cél egyesítheti csapatodat azáltal, hogy az inspirálja őket egy közös elképzelés vagy cél érdekében. Egy egyértelműen meghatározott cél megakadályozhatja az munkatársaidat abban, hogy eltérő irányokba haladjanak, ami az esetleges frusztrálókat csökkenti.
   
  3. Online munkatársak, csapatépítés a virtuális csapattal
  Mivel egyre többen dolgoznak távolról, így egyre nehezebb kapcsolatot kialakítani a csapattagok között, akik soha, vagy ritkán találkoznak egymással. Akár a kulturális különbségek, ez is további kihívásokat jelenthetnek a csapatépítés mérlegelésekor.
  A távoli csapatok tagjai elszigetelődve érezhetik magukat kollégáiktól, ezért valószínűleg örömmel fogadják a „virtuális” csapatépítést és az ebből adódó társasági életet, akár az online képességeik fejlesztését és az onlie élményeket is! A virtuális csapatépítés gyakorlatairól itt olvashatsz néhány javaslatot.
  Persze a hatékony csapat felépítésének kulcsa azonban sokkal inkább abban rejlik, hogy tagjai egymással személyesen kommunikálnak, közösen megtapasztalnak élethelyzeteket és ezt nem az általuk használt virtuális technológiában élik át..
   
  3. Hogyan használd a csapatépítés feladatait?
   
  A csapatépítő gyakorlatok használata:
  Az alkalmi csapatépítő gyakorlatok hasznosak és hatékonyak lehetnek csapatodnak akkor, ha egy adott gyengeség vagy probléma kezelését csak a felszínen akarod kezelni. De ha nem hozzáértéssel teszed, akkor is a legjobb esetben csak szép napot töltesz munkatársaiddal a munkahelyeden kívül, de fennáll annak a veszélye is, hogy a legrosszabb esetben több kárt okoz, mint hasznot. 
  A rosszul megtervezett csapatépítés kínos, vagy fizikailag és érzelmileg veszélyes a résztvevők számára!
  További segítségként itt leírok Neked 8 Csapatépítő feladatot, amelyeket Te is meg tudsz valósítani kollégáiddal:

  Általánosságban elmondható, hogy a csapatépítő tevékenységek két kategóriába sorolhatók – beltéri és kültéri csapatépítésekre.

  Te hová szeretnéd a csapatodat vinni?

  A beltéri csapatépítő programok és feladatok általában egészen más jellegűek, mint a szabadtéri tevékenységek. Ezeket a csapatépítéseket általában a szokásos munkaidőben, vagy legfeljebb szombat délig tervezzük. 

  A cél ugyanaz – a kommunikáció, a bizalom, a csapatdinamika és az együttműködési készségek fejlesztése -, de ezt érdemes előzetesen felmérned.

   

  Nézzünk meg néhány beltéri csapatépítő programot, amelyeket felhasználhatsz akár már a következő céges napotokon:

   

  1. Csapatépítő feladat: a Magatartási kódex

  Egyszerű, de készségfejlesztő program, amely megadja az esemény hangnemét és konszenzust épít a közös értékekre. A csapatok egy felíró táblára sorolják a számukra fontos szavakat. 

  Javasolt résztvevők száma: 10-30 fő

  Időtartam: 20+ perc

  Célok: Kölcsönös bizalom kiépítése, csoportértékek kialakítása.

  Hogyan kell megvalósítani?

  1. Írd egy táblára az egyik sorba az “Értelmes” és a másik sorba “Kellemes” a szavakat

  2. Kérj meg mindenkit a csoportból, hogy kiabálják be, mitől lesz “értelme” és mitől lesz ” kellemes” ez a csapatépítés. Alternatív megoldásként kérd meg őket, hogy ötleteiket cetlikre, papírra írják.

  3. Jegyzeteld fel minden résztvevő javaslatát, akár készíts róla egy mind map-ot.

  4. Minden javaslatnál győződjön meg arról, hogy minden résztvevő azonos megértésben részesíti az ötletet. Ha nem, akkor változtassák meg a javaslatot, amíg az összes résztvevő egyetértésre nem jut.

  5. Menj végig minden javasolt tételt, és kérdezd meg a résztvevőket, hogyan cselekdjetek, hogy az ötlet megvalósuljon a workshopotok során. Rögzítsd ezeket is a felíró táblára.

  6. Minden olyan ötlet, amelyet a csapattagok kölcsönösen “kellemesnek” és “értelmesnek” állapítanak meg, azok alkotják a csoportod magatartási kódexét a csapatépítéseden. A csoport felelőssége az lesz, hogy ezt a kódexet a csapatépítő program hátralévő részében fenntartsa.

  Program Stratégiája:

  Bármely csapatépítő program sikeres lehet, ha a csapat közös meggyőződéssel rendelkezik arról, hogy mitől lesz sikeres a csapatépítés napja. Ezeknek az értékeknek a időben tett megalapozása jóval gördülékenyebbé teheti a munkátok többi részét.

   

  2. Memóriafal

  Olyan fizikai csapatépítő feladat, amely megalapozza és újra átéli a csapat közös emlékeit. A csapatok felvázolják közös élményeiket egymással, és ezt a falra kiteszik. Ez a Memóriafal az csapatépítés egész ideje alatt fennmarad, és a csapat fókuszpontjaként működik.

  Résztvevők száma: 6-50 fő

  Időtartam: 45-90 perc

  Célkitűzés: Barátság kialakítása a csapattagok között, kapcsolatok elősegítése

  Hogyan tudod megvalósítani:

  1. Adj minden résztvevőnek papírlapokat, jelölőket és szalagokat.

  2. Kérj meg minden résztvevőt, hogy figyeljék meg jól a szobát. Szánjatok rá 5-15 percet arra, hogy a feladat során mindenki jegyzetelhessen. Te addig jegyezd fel a csapatod közös élményeit és a megfigyelés ideje alatti pozitív pillanatok emlékeit. Ezután menjetek át egy másik terembe, ahol van tábla.

  3. Kérd meg őket, hogy a résztvevők soroljanak néhány emléket az előző termből, továbbá kérd meg őket, hogy rajzoljanak néhányat ezekből az emlékekből a flipchart papírlapokra. A rajzok a “memória jelenet” absztrakt előadásai lesznek. Adj nekik akár 20 percet is erre.

  4. Ha letelt az idő, kérd meg a résztvevőket, hogy rögzítsék fel blue tech ragasztóval a falra az emlékrajzaikat.

  5. Válassz ki önkénteseket, hogy menjenek memória falhoz, és bővítsék az a rajzokat ki olyan eseménnyel, ami ott történt, amelyeket ott élt meg a csapat. Így a helyszín és tárgyainak rajzát feltöltjük a csapat közö emlékeivel és érzéseivel.

  Stratégia

  A vizuális “memóriafal” barátságos környezetet teremt, és megerősíti a csapat tagjai közötti pozitív kapcsolatokat. Az egyes emlékek – külön-külön vagy csoportokban – rajzként történő megadásával az egész gyakorlathoz alkalmazzatok a könnyedséget!

   

   

  3. Low-Tech közösségi hálózat

  Táblára térképezzétek fel a csapattagok közötti kapcsolatokat! Itt a csapatok létre fogják hozni az „avatárjaikat”, majd ezután vonalakkal a kapcsolatokat megrajzolják. Ez jégtörőként nagyszerűen működhet olyan eseményeken, ahol a csapatok nem ismerik jól egymást.

  Résztvevők száma: 5-50 fő

  Időtartam: 30 perc

  Cél: Ismertesse a résztvevőket egymással, és létesítsen kapcsolatokat közöttük

  Hogyan kell játszani:

  1. Adj a résztvevőknek jelölőket, indexkártyákat és szalagokat. Ha lehetséges, használj különböző színű jelölőket.

  2. Kérd meg a résztvevőket, hogy rajzolják az “avatárjukat” az indexkártyára – úgymond “profilképüket” erre a közösségi hálózatra. Adják hozzá a nevüket és pozíciójukat az egyes kártyákhoz is.

  3. Ragasszátok fel minden avatar-kártyát egy nagy táblára. Ügyelj arra, hogy hagyjon mindenki sok helyet az egyes kártyák között.

  4. Kérd meg minden résztvevőt, hogy rajzoljon vonalakat azoknak az embereknek az avatar-kártyáira, akiket már ismer. Adják meg azt is, hogy ők hogyan ismerik őket (” például együtt dolgoztak egy projekten “, “ebéd haverok”, “ugyanabba a főiskolára jártak, stb.”).

  Stratégia

  Ez a “közösségi háló” akkor működik a legjobban, ha olyan emberekkel van dolgod, akik nem ismerik egymást! Mert a köztük lévő kapcsolatok megteremtése megtöri a jeget. Ez másoknak is segítséget nyújt a résztvevők közötti kapcsolatok feltérképezéséhez az esemény hátralévő részében.

   

  4. Magazin címlap
   
  Ki ne szeretné, ha egy magazin címlapján szerepeljen?
   
  Ebben a csapatépítésben minden résztvevőnek meg kell alkotnia egy képzeletbeli magazin címlaptörténetet egy sikeres projektről vagy üzleti eredményről. Program során be kell szerezniük a megfelelő képeket, címsorokkal kell gyártaniuk, valamint a cikkeket meg kell fogalmazniuk.
   
  Ez a kreativ csapatépítésnek egy nagyszerű gyakorlata, ahol ösztönözheted a csoportodat egy közös alkotásra.
   
  Résztvevők száma: bármennyi
   
  Időtartam: 40-90 perc
   
  Cél: Vizualizálni a a csapatoddal a jövőbeli sikereket, motiválni, ösztönözni őket egy közös alkotásra.
   
  Hogyan kell játszani?
   
  1. A játék célja egyszerű: kérd meg a munkatársaidat, hogy készítsenek magazin címlaptörténetet a cégetekről vagy akár egy jelenben lévő projektről. A játékosoknak nem kell megírniuk a teljes történetet; csak a címsorokat kell gyártani, képeket, idézeteket és oldalsávokat hoznak létre.
   
  2. Szervezd a résztvevőket 4-8 fős csapatokra. Adj nekik írószert, tollakat és bármi mást, amire szükségük lehet egy kitalált magazin borítójának az elkészítéséhez.
   
  3. Hozzatok létre több sablont a magazin történetének különböző elemeihez. Ennek tartalmaznia kell a következőket:
  magazin borítóját,
  címlapcím címsorát,
  vezetők és csapattagok idézeteit,
  oldalsávokat a projekt kiemeléséről 
  képeket
   
  4. Oszd ki ezeket a sablonokat minden csapatnak. Kérd meg őket, hogy hozzanak létre egy magazintörténetet, töltsék ki az összes sablont és összpontosítsanak a projektre, a célra.
   
  5. Lezárásnál értékeld minden magazint, beszéljétek meg a gyártás történeteit, és díjazz minden elkészített magazin borítót.
   
  Stratégia
   
  Legtöbb szervezetnek kiemelkedő sikerérzést ad, ha megjelenésre lehetősége adódik egy magazinban a projektje vagy üzleti sikere. Ez a kreatív gyakorlat segít a csapattagoknak a nagy közös gondolkodásban és a jövőbeli sikereik modellezésében. Ez a program hatalmas motivációs eszköz is lehet!
   
   
  5. Rádió 
  Hozzatok össze egy rádiójátékot!
   
  Ez az örökzöld formátum lehetőséget kínál a csapatok együttműködésére és kreativitásuk kifejezésére anélkül, hogy bármilyen komolyabb eszközkészletet kelljen magatoknak a kivitelezéshez beszerezni. Kisebb csapatokat is támogathatsz ezzel a csapatépítéssel, és kisebb helyiségekben is el elfértek.
   
  Résztvevők száma: Bárki
   
  Időtartam: Legfeljebb 1,5 óra. Tartsd szűk időkeretek között a megvalósítást, ha azt szeretnéd, hogy az időgazdálkodási tapasztalat is legyen.
   
  Cél: A kreativitás, a csapatmunka, az együttműködés és az időgazdálkodás támogatása.
   
  Hogyan kell játszani
   
  1. Szereszd be a felszerelést – jegyzetfüzeteket, tollakat, jelölőket, flip-chart papírokat, akár optikai tuninggal: mikrofonokat és kellékeket a különféle hanghatások előállításához.
   
  2. Oszd fel a résztvevőket egyforma méretű, 2-15 fős csapatokra.
   
  3. Javasolj nekik műsortémát, vagy hagyd, hogy a csapatok maguk választhassanak.
   
  4. Számolj max 60 percet a csapatoknak a műsoruk megtervezésére és megírására, 1és max 10 percet ennek az előadására. Mivel a játék rádiózás, ezért legyen mindenki hangos.
   
  5. Adj minden műsor után visszajelzést, és nyerjen díjat a legjobban értékelt darab!
   
  Stratégia
  A rádiójáték könnyen megközelíthető kreatív csapatépítés, mivel ez csak hangjátékot igényel, amin az emberek általában szívesebben vesznek részt. Ugyanakkor a sikeres rádiójáték összeállításához együttműködésre, csapatmunkára és sok kreatív gondolkodásra lesz szükségetek.
   

  És most bemutatok neked néhány szabadtéri csapatépítést, amelyeket te is megvalósíthatsz:

  1. Lyukas ponyva
  Ez egy egyszerű, szórakoztató játék, amely az egész csapatot fizikai munkába vonja be. Lényegében a csapatnak ki kell egyensúlyoznia egy teniszlabdát egy ponyván, véletlenszerűen belevágott lyukakkal.
   
  Ahhoz, hogy sikeresek legyetek ebben a játékban, az egész csapatnak koordinációra és együttműködésre van szüksége.
   
  Résztvevők száma: 6-20 fő
   
  Időtartam: 30 perc
   
  Cél: csapatmunka
   
  Hogyan kell játszani?
   
  1. Fogj egy darab ponyvát és néhány teniszlabdát. Vágj lyukakat véletlenszerűen a ponyvába, amin ki tud esni a labda. Ebből annyit készíts el, amennyi csapattal játszol.
   
  2. Oszd fel a csoportot egyforma méretű 4-8 fős csapatokra.
   
  3. Kérd meg a csapatokat, hogy fogják meg a közöttük kinyújtott ponyvát.
   
  4. Ezután dobj egy labdát a ponyvába. A csapatnak a ponyvát a lehető leghosszabb ideig kell tartania anélkül, hogy a labda kiesne a lyukon.
   
  5. Az a csapatod nyer, amelyik a ponyván tudja a leghosszabb ideig a labdát tartani.
   
  6. Ha egyetlen labdával túl könnyű, dobj többet is a ponyvába. Kitalálhatsz további célokat is.
   
  Stratégia
  Bár van mit tanulni ebből a csapatépítésből – mint például a fizikai és verbális együttműködésről. Ez a program mindenki számára szórakoztató és elég egyszerű ahhoz, hogy bárki részt tudjon venni benne, kortól és edzettségi szinttől függetlenül.
   
   
  2. Vödrök és labdák
   
  Ezt a játékot közvetlenül a régi old school kedvenc játékaiból választottuk ki. A csapatok versenyeznek egymással, hogy labdákat vigyenek egyik vödörből a másikba … anélkül, hogy kezüket vagy karjukat használnák.
   
  Ez a kötöttségekkel járó játékosság rengeteg lehetőséget kínál egy szórakoztató vicces programra. Ráadásul a győzelemért a munkatársaidnak együtt kell dolgozniuk csapatként.
   
  Résztvevők száma : 5-20 fő
   
  Időtartam: 15 perc
   
  Cél: csapatmunka, a feladatkezelés
   
   
  1. Állítsd fel a pályát. Használj szalagot, akár krétát vagy útjelző kúpokat és “Start” és “Cél” vonalakat egymástól körülbelül 20-30 méter távolságra. Helyezz vödröket minden csapatnak a rajt / cél bármelyik végén. Ezután töltsd fel a a célvonalnál lévő vödröket szines műanyag, akár teniszlabdákkal.
   
  2. Ezután álljatok fel a startra azonos nagyságú csapatokkal. Minden csapatnak választania kell egy “kezelőt”. A kezelők az egyetlenek, akik megérinthetik a labdákat a kezükkel.
   
  3. Kérd meg a csapatokat, hogy foglalják el helyüket a rajtvonal mögött. A kezelőknek mindig a rajtsor mögött kell maradniuk. A csapattagoknak be kell szerezniük a labdákat a célegyenes vödréből, és kezük vagy karjuk használata nélkül  el kell juttatniuk a csapatuk kezelőjéhez .
   
  4. Ezután a kezelő bedobhatja a golyókat a csapat üres vödrébe. Ha a kezelőn kívül bárki hozzáér a labdához, azonnal kizárják és el kell hagynia a pályát.
   
  5. Indítsd el a játékot öt perces határidővel. Minden csapat egyszerre játszik (ami további káoszt idéz elő és még fontosabbá teszi a kommunikációt). A csapattagoknak együtt kell működniük, hogy valahogyan felvegyék a golyókat egy vödörből, és eljuttassák őket kezelőikhez.
   
  6. Az a csapat nyer, amelyiknek az öt perc végén a legtöbb labdája van.
   
  Stratégia
   
  A “nincs kéz, nincs kar” szabály megnehezíti ezt az egyszerű játékot, és hangsúlyozza a csapatmunka szükségességét. A kezelők beszervezése arra is kényszeríti a csapatokat, hogy átruházzák a felelősséget.
   
  3. A Fotó befejezése
  Gyors és egyszerű játék, kis csapatokkal, nulla felszereléssel. A résztvevőknek pontosan ugyanabban az időben kell végigmenniük a célvonalon, egy “fényképes célba”.
  Nagyszerű a koordináció teszteléséhez
   
  Résztvevők száma: 3-30 fő
   
  Időtartam: 20 perc
   
  Cél: A kommunikációra és a koordinációra összpontosítani
   
  Hogyan kell játszani?
   
  1. Készítsetek egyenes „célvonalat” krétával, akár szalaggal vagy kötéllel.
   
  2. Kérd meg az összes résztvevőt, hogy pontosan egyszerre lépjenek át a célvonalon, vagyis “fotó célba”. A résztvevőknek összehangolniuk kell ezt egymással.
   
  3. Készítsen egy fényképet minden alkalommal, amikor átlépik a célvonalat.
   
  4. Ha további nehézségeket okoz, kérjd meg a résztvevőket, hogy sétáljanak vagy szaladjanak át a célvonalon a fotózáshoz.
   
  Stratégia
   
  Ez a játék megtévesztően könnyűnek hangzik, de valójában sok koordinációt igényel. A valódi fotó elkészítéséhez a játékosoknak nagyon szorosan együtt kell működniük. Szükségük lesz informálisan megválasztani egy „vezetőt” is, aki irányíthatja a koordinációs erőfeszítéseket.
   
   
  CSIK

   Csapatépítés Ismételt Kérdései

  Kattints a lenyíló kérdésekre, ahol összevállogattuk azokat a gyakori kérdéseket, amelyekkel naponta találkozunk. Ha itt nem találtálod meg a választ a kérdésedre, írj nekünk, mert örömmel válszolunk!

  Mi a csapatépítés és a tréning közötti különbség?

  Mi a csapatépítés?
  A legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni, hogy a csapatépítés élményekkel, gyakorlati tevékenységekkel fejleszti a képességeket. A program során nem kerülnek felszínre a csapaton belüli, megoldásra váró problémák, csak felfigyelünk rá, hogy milyenek vannak és ezt “eltesszük későbbre”. A csapatépítést olyan különféle feladatokkal építjük fel, amelyek célja az egyén csapaton belüli szerepének pontos kialakítása. (Bővebben wiki)  

  A csapatépítés esetén ezáltal nincs magas kockázat, vagyis nem kell a helyszínen konfliktusokat kezelni, problémákat megoldani. A fő hangsúly azon van, hogy a problémás csapatok jobban összeszokjanak, megtanulják csapatjátékok közben, hogyan tudnak jobban együttműködni, segíteni egymást.

  Ebben a csapatépítés témában bővebben tájékozódhatsz itt:

  Csapatépítés

  Mi a tréning?
  A tréning során nem annyira az élményeken, mint inkább a tanuláson, fejlesztésen és a problémák megoldásán van a hangsúly. A foglalkozás során a résztvevők megtanulják észrevenni és kezelni a nézeteltéréseket, a kimondatlan feszültségeket.

  Ebben a témában bővebben tájékozódhatsz itt:

  Tréningek

   

  Mi a csapatépítő tréning?

  Fejlesztő élményprogramok, kalandtúrák, és játékos feladatok megszervezése trénerekkel, ami elősegíti a csapatcentrikus tevékenységet és az egyének fejlesztését is. Ezeken a céges napokon a csoport nem a napi munkájával fog találkozni, hanem a munkatársaival, mint emberekkel. Növeljük a munkatársak önbizalmát, javítjuk a kommunikációt, az interperszonális készségeket, és növeljük a csoport elégedettség érzését.

  Ebben a témában bővebben tájékozódhatsz itt:

  Csapatépítő tréning

   

  Mi az Outdoor csapatépítés?

  Outdoor csapatépítés: azaz kültéri csapatépítés, ahol szabadtéri élményekkel dolgozunk, a munkahelyi környezettől távol, egy kiválasztott külső helyszínen. Az élményekkel való tanulást, azaz az élménypedagógiát felhasználva a csapatépítés gyakorlatai a cél és a szabályok ismertetésével kezdődik, estekben kitalált, akár a vállalatra jellemző kerettörténettel. A gyakorlatok és a élményfeladatok rendkívül sokszínűek lehetnek. Így a kültéri (outdoor) csapatépítés tartalmazhat fizikai kihívást pl. kalandpályát, amit a csapatunkkal és egyénileg is meg kell oldani, de lehet szó ügyességi, illetve készségfejlesztő gyakorlatról is. A készségfejlesztő élményfeladatok legtöbbször konfliktusos helyzet megoldását érintik, ahol a megfelelő kommunikáció készség, a bizalom, az odafigyelés, illetve a csopordinamikája segíthet a cél elérésében. Itt a csapattagoknak a feladadok megbeszélése mindig csoportszinten történik, ezért rendkívül fontos minden élményprogram sikerességéhez az együttműködés.

  A csapatépítés legelterjedtebb megvalósítási helyszíne vállalatoknál egy hotel, vagy rendezvényhelyszín parkja, mivel ott megmarad a komfortérzés, valamint biztonságos megoldást ad egy esetleges rossz idő érkezésekor.

  Másik gyakori megvalósítása a kültéri csapatépítésnek egy városi, akár erdei, hegyi kalandtúra. Ezek a túrák és játékos programok magukba foglalják a konkrét célkitűzéseket, amelyek kiértékelhetőek. Az outdoor tréningek egyik kiváló hatása, hogy energetizálja a csoportot.

  Ebben a csapatépítés témában bővebben tájékozódhatsz itt:

  Outdoor csapatépítés

  Mi az Indoor csapatépítés?

  Indoor csapatépítés: azaz beltéri, tréninghelyszínen, akár konferencia termen belüli élményprogram, ahol leggyakrabban workshopot, vagy élményprogramot, konferenciát, akár fejlesztő és problémamegoldó tréninget tartunk. Előnye, hogy nem időjárás és évszak függő, így a csoport kényelmét könnyebb biztosítani, valamint a csoport komfort és jutalomérzetét jól lehet növelni a rendezvényhelyszín adottságaival. Az indoor csapatépítés középpontjában „itt és most” élmények állnak, ami a csapaton belüli élmények személyes megélésére irányul. Erre jellemző még a csoportdinamikai tréning ahol a csapattagok figyelme nem a dologszintű szempontokra éleződik ki, hanem a csoportbeli kapcsolatok személyes viszonyszintű megtapasztalására irányul.

  Ebben a csapatépítés témában bővebben tájékozódhatsz itt:

  Indoor csapatépítés

  Mit élhet át a csapat a csapatépítés során?

  Együttlét, élményszerzés, energetizálás, csoportdinamika fejlesztés, egymás jobb megismerése, alapérték támogatás…. mindezt akár outdoor, akár indoor csapatépítés formájában átélheti a csapat.

  Most elárulom a csapatépítés, és a tréning képletét:
  csapatépítés = rövid távú beépülés, amit élvezni fogtok.
  csapatépítő tréning = legtöbb esetben élményalapú ez is, de már kaptok visszajelzést és értékelést a tréner munkatárstól.
  tréning = avagy röviden, képzés a csapatban külső segítséggel. Ez biztosítja azokat a kompetenciákat a csoporton belül, amelyek segítségével a kollégák tudatosan tudnak alkalmazkodni a kihívásokhoz, illetve amelyek szükségesek a szervezeti kultúrátok fenntartásához, és továbbfejlesztéséhez.

  Ebben a témában bővebben tájékozódhatsz itt:

  Csapatépítés

   

  Milyen fizetési módok vannak?

  Lehetőséged van a számlát banki átutalással, barion online kártyakifizetéssel, illetve a helyszínen akár készpénzzel, vagy kártyás terminállal rendezni.

  A díjbekérő számla csak banki átutalással, vagy Barionnal rendezhető.

  coachgame csapatepites logo