Stresszkezelési tréning: a nyugodt, kiegyensúlyozott munka záloga!

Úgy érzed, kollégáid fáradékonyak és ingerlékenyek, így nagy mértékben romlik a munkahelyi hangulat? Azt tapasztalod, hogy ez a negatív tendencia a teljesítményükben is megjelenik? Fontos számodra, hogy kezeld a kialakult helyzetet? Akkor a céged számára a megoldás a stresszkezelési tréning!

A stressznek két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik – pozitív stressz – serkentőleg hat ránk, cselekvésre ösztönöz. Ez inspirál, motivál és tevékenyebbé teszi az embert. Pozitív stresszt élhetünk meg például egy vizsgahelyzetben is, ahol jobban teljesítünk, mint gondoltuk volna.

Pozitív stresszre lehet példa akár egy hirtelen bekövetkező esemény, amely vészhelyzetet teremt. Ilyenkor a stresszhormonoknak köszönhetően izmainkban fokozódik a vérellátás, melynek hatására képesek vagyunk gyorsan, „gondolkodás nélkül” cselekedni. Ennek köszönhetően képesek vagyunk elhárítani a vészhelyzetet. Ezután szervezetünkben a stresszhormonok mennyisége rövid időn belül újra a normális szintre csökken.

Abban az esetben, ha túl nagy a nyomás alá kerülünk, és az ezt kiváltó élethelyzet hosszú távon fennáll, akkor akár stresszbetegségek is kialakulhatnak.

Ha ez a fajta negatív stressz a munkahelyen éri a dolgozókat, egészen biztos, hogy előbb vagy utóbb a teljesítményük is romlik. Ez azért történik, mert a kezeletlen és állandósult stressz hatására csökken a koncentrációs képesség, a kitartás és a türelem is. Növekszik azonban az ingerültség, a fáradékonyság és a dekoncentráltság, melynek következtében egyre magasabbá válik a hibaszázalék. Ezen felül egyre több konfliktus is adódik a munkahelyi környezetben. Ez még rátesz egy lapáttal a hatékonyság hanyatlására, hiszen a személyes konfliktusok is elvonják az időt és a figyelmet a munkáról.

Ilyenkor a munkatársak – és ezzel együtt a céged is – egy negatív, lefelé húzó spirálba kerül, ahol egyre több a stressz, a konfliktus és egyre csökken a hatékonyság. Ez előbb vagy utóbb a céged bevételeire is hatást gyakorol majd.

Nagyon fontos ennek a folyamatnak a megállítása és visszafordítása, hogy egy egymással együttműködő, jókedvű és termelékeny csapat váljon a munkatársaidból.

Lehet, hogy most úgy érzed, erre nem sok esély van, a jelenlegi helyzetet tekintve, de fontos tudnod, hogy minden probléma kezelhető, ha vannak eszközeid.

Ebben az esetben a stresszkezelési tréningünk egy nagyon hatékony eszközzé válhat a kezedben, ha alkalmazod.

A stressz okozta nyomás különösképpen a közép– és felsővezetőkre, illetve az ügyfélszolgálatokon dolgozókra gyakorolja a hatását. Ennek a nem kívánt, munkahelyi stressznek a csökkentésére, illetve megszüntetésére kínálunk megoldást, stresszkezelési tréningünk segítségével.

A kulcs mindig az emberben van. Az, hogy ki mennyi stressznek van kitéve, az leginkább attól függ, hogy ő maga hogyan reagál az adott helyzetre. Ugyanaz a helyzet mindenkiből mást vált ki. Vannak, akik könnyebben, kiegyensúlyozottabban veszik az akadályokat, vannak azonban olyanok, akik minden apróságon „bepöccennek”.

Van egy jó hírünk a számodra: az, hogy ki hogyan reagál, az nem szerencse kérdése, hanem a stresszhez való tudatos hozzáállás eredménye.

Az általunk lebonyolított stresszkezelési tréning alkalmával a résztvevők könnyedén elsajátíthatják azokat a technikákat, amelyek segítségével könnyebben leküzdhetik a napi stressz által gyakorolt nyomást. Ezáltal közérzetük javul, teljesítményük fokozódik, munkahelyi hatékonyságuk növekszik.

Ha a céged bizonyos területein dolgozó munkatársakon vagy akár saját magadon tapasztalod a hosszú távú stressz romboló hatását, akkor itt az ideje a változásnak.

Ne várd meg, amíg az egész cég teljesítménye hanyatlásnak indul, melyet a bevételek is tükröznek!  Vágj bele te is a stresszkezelési tréningünkbe, hogy a növekedésnek és a fejlődésnek a stressz ne szabhasson határt!

Tréninget keresel? Ismerd meg a többi tréningünket is!

AJÁNLATOT KÉREK

    A csillaggal(*)-gal ellátott mezők kitöltése kötelező.