Vezetőképzés és coaching tréning: a motivált, jól szervezett csapat titka!

Céged vezetői nem tudják megfelelően ösztönözni a munkatársakat? Lehet, hogy cégvezetőként te magad küzdesz hasonló problémákkal? Akkor a vezetőképzés és coaching tréningünk pont neked való!

A vezetők kiválasztásában – az esetek többségében – a szakmai kitűnőség a meghatározó, hiszen ők ismerik a folyamatokat, a kisujjukban van minden háttérinformáció. Ugyanakkor a szakmai képzettség – legyen bármilyen magas is – nem elegendő ahhoz, hogy valakiből olyan vezető váljék, akinek a munkatársai önállóan, motiváltan és hatékonyan dolgoznak.

A munkatársak teljesítménye nagy mértékben függ a motiváltságuktól, vagyis a munkához való hozzáállásuktól. Ez utóbbira azonban nagy hatással van a vezetőjük hozzáállása. Egy hatékony vezető tudja, hogyan tudja elérni a munkatársaknál azt, hogy azok a maximumot hozzák ki magukból.

Egy hatékony vezető a szakmai ismereteken és széles körű tapasztalatokon túl rendelkezik az alábbi tulajdonságokkal, készségekkel is.

Empátia és következetesség

A vezetőnek a munkatársakkal való kapcsolata, a figyelme és velük szemben tanúsított megértése nagy mértékben meghatározza nem csak az egyes munkatársak, hanem a csapat egészének a fejlődését.

Kiváló kommunikációs készség

A kommunikáció a hatékony vezetés egyik alapja, hiszen a munkatársak ösztönzése, a problémák megoldása, a különböző feladatok ellátása elképzelhetetlen kommunikáció nélkül.

Stratégiai szemlélet

A jó vezető átlátja az egész képet, képes felülről ránézni a dolgokra és meghatározni a fő irányokat. Képes mindezt konkrét feladatokra lebontani, melyeket a megfelelő személyeknek ki is oszt, majd eléri, hogy a munka hatékonyan el legyen végezve.

Pozitív életszemlélet

Fontos, hogy a vezető meglássa a nehézségekben is a pozitív dolgokat, hiszen csak így tudja a csapatát motiválni. Képes a problémáról áthelyezni a figyelmét annak megoldására.

Rugalmas hozzáállás

A fejlődés egyik alapja az együttműködési készség. Az, hogy a vezető nem ragaszkodik a saját eredeti elképzeléséhez, hanem a munkatársai ötleteit, javaslatait meghallgatva képes azt átformálni a siker érdekében.

Hatékony problémamegoldó képesség

Problémák mindig voltak, vannak és lesznek. Nem ez a fontos, hanem az, hogy megtaláljuk rá a megoldást. A jó vezető tudja ezt, és képes a csapatát is ebbe az irányba fordítani.

Folyamatos igény a fejlődésre, tanulásra

Egy vezető akkor tud hosszú távon sikeres lenni, ha tartja a lépést az aktualitásokkal, a változásokkal. Ráadásul hajlandó tanulni még a beosztottjaitól is.

Önmotiváció és kitartás

Mivel egy vezetőnek másokat is motiválnia kell, ezért fontos, hogy képes legyen önmagát is motiválni. Neki mindig látnia kell a célt, és kitartóan kell haladnia felé, miközben a munkatársait is erre ösztönzi.

Ezek a képességek tanulhatók, ezért nagyon fontos a megfelelő vezetőképzés és coaching tréning.

Egy vezető legfontosabb feladata az, hogy ösztönözze, lelkesítse beosztottait, és sikerre vezesse őket.

Hogyan? Milyen módszer a legeredményesebb? Miként lehet kialakítani a folyamatos fejlődés igényét? Gondoltál már arra, hogy a sikeres munka mindenki számára mást jelenthet? Hányféle egyéni cél és érdek mozgatja az embereket? Mondták már a folyosón a munkatársak, hogy rossz a vezetés?

Oktatási programunk megtanít odafigyelni azokra a tényezőkre, amelyek rejtve maradhatnak, de mégis alapvetően meghatározzák az emberek munkájának eredményességét. Amennyiben olyan vezetői készségeket sajátítanál el, melyek szervesen hozzájárulnak az üzleti eredmények növeléséhez, vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj ajánlatot!

Tréninget keresel? Ismerd meg a többi tréningünket is!

AJÁNLATOT KÉREK

    A csillaggal(*)-gal ellátott mezők kitöltése kötelező.