Mi a különbség a csapatépítés és a tréning között?

Amikor a csapatépítés szóba kerül a cégeknél rögtön felmerül: csapatépítést vagy tréninget válasszanak. Sokszor van tévhit a témával kapcsolatban, ugyanis a kettő nem ugyan az! Ha Te is éppen hasonló problémával küzdesz, vagy épp programot keresel a csapatodnak, akkor érdemes eloszlatni a kérdéseket, és megtudni pontosan mi a különbség a csapatépítés és a tréning között!

Mi a csapatépítés?

A legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni, hogy a csapatépítés élményekkel, gyakorlati feladatokkal fejleszti a képességeket. A program során nem kerülnek felszínre a csapaton belüli, megoldásra váró problémák, csak felfigyelünk rá, hogy vannak és „eltesszük későbbre”, további intézkedésig.

A csapatépítés esetén ezáltal nincs magas kockázat, vagyis nem kell a helyszínen konfliktusokat kezelni, problémákat megoldani. A fő hangsúly azon van, hogy a problémás csapatok jobban összeszokjanak, megtanulják csapatjátékok közben, hogyan tudnak jobban együttműködni, segíteni egymást.

Mi a tréning?

A tréning során nem annyira az élményeken, mint inkább a tanuláson, fejlesztésen és a problémák megoldásán van a hangsúly. A foglalkozás során a résztvevők megtanulják észrevenni és kezelni a nézeteltéréseket, a kimondatlan feszültségeket.

Mikor jó választás a csapatépítés?

A csapatépítés akkor jó választás, ha a csapatnak „kockázatmentes” programot, fejlesztést szeretnénk adni. Élményekkel, gyakorlatokkal, közös csoportos feladatokkal segítve a közös fejlődést, összehangolódást.

A játékos csapatépítések alapvető feladata, hogy bátorítsunk mindenkit a céljai elérésében, és örömet okozzunk az oda vezető úton.

A csapatépítés alkalmat ad arra, hogy „irányított” környezetben legyenek úgy együtt a kollégák, hogy közben kimozdulnak a megszokott irodai környezetből.

Emellett nem csak a program, de utána a közös élmények felelevenítése is jó alkalmat biztosít arra, hogy a kollégák mélyíteni tudják a munkahelyi kapcsolataikat.

Azt viszont fontos megjegyezni, hogy egy csapatépítéstől nem várható el magas teljesítménynövekedés!

A dolgozók teljesítménye nagy mértékben függ a munkahelyi kapcsolatotoktól, hangulattól. Ezáltal, mivel a csapatépítésen nem a problémák megoldása a cél, nem is lehet rá számítani, hogy csettintésre az irodai balhék is megoldódnak. Így ugrásszerűen a kollégák teljesítménye sem fog megnőni. Ehhez tréningre van szükség, mely feltárja és segít megoldani a feszültséget kiváltó okokat.

Mik a jó csapatépítés ismérvei?

A cég egy jó csapatépítő program felépítésekor gondoskodik arról, hogy a csapattagok számára a megszervezett közös „szabadidőt” értékekkel, valamint vicces és szórakoztató tartalommal töltse fel. Miközben a résztvevők átélik a közös feladatokat, észrevétlenül fejlődik bennük a csoportdinamika és a közös cél elérésének tudata.
Tehát a jó csapatépítés egy élményekkel teli közösségi tapasztalás.

Ehhez persze kérhető külön szaktréner is, aki a csapatépítés végén visszajelzést ad a csoportnak. Amennyiben a csoportban előzetesen már észrevehető a szervezeti hiba, vagy már nehezen kezelhető, akkor érdemes tréninggel kezdeni!

Mit élhet át a csapat a csapatépítés során?

Együttlét, élményszerzés, energetizálás, csoportdinamika fejlesztés, egymás jobb megismerése, alapérték támogatás…. mindezt akár outdoor, akár indoor csapatépítés formájában!

Most elárulom a csapatépítés, és a tréning képletét:

  • csapatépítés = rövid távú beépülés, amit élvezni fogtok.
  • csapatépítő tréning = legtöbb esetben élményalapú ez is, de már kaptok visszajelzést és értékelést a trénertől.
  • tréning = avagy röviden, képzés a csapatban külső segítséggel. Ez biztosítja azokat a kompetenciákat a csoporton belül, amelyek segítségével a kollégák tudatosan tudnak alkalmazkodni a kihívásokhoz, illetve amelyek szükségesek a szervezeti kultúrátok fenntartásához, és továbbfejlesztéséhez.

Drukkolok neked! Legyen jó a csapatod!

 

Olvasd el további blog cikkeinket is!

AJÁNLATOT KÉREK

    A csillaggal(*)-gal ellátott mezők kitöltése kötelező.