fbpx

„Csapatépítő-evolúciós” váltás egyik feltörekvő és új piaci szereplői a szabaduló szobák. Kiváló economy program pár órában, de vajon mit érhetsz el vele? Kik állnak a szabaduló szobák „csapatépítő” kínálatai mögött? Mitől lesz csapatépítő program a szabaduló szoba?

Kezdem rögtön a csattanóval: remek szolgáltatás, ha viszed magaddal az alapértékeket és a csapatépítést! (És jó hozzá a csapatod is.)

Ezért adhatnánk azt a címet is ennek a cikknek, hogy Do it yourself! (Csináld magad csapatépítés!)

Sok szabaduló szobát végigjártam, és kiváló ötletes élményekkel gazdagodtam! De ha csapatépítésre tervezünk velük, akkor a jelenlegi szolgáltatásaikkal is csupán csak szórakoztatás, ami élményprogramnak való.

És most jön a szakmai kérdés, amit logikusan ilyenkor tehetünk fel:

Mitől csapatépítés egy szabaduló szoba?

Jelenleg nem jellemző, hogy a szabaduló szobák rendelkeznének csapatépítő és tréneri támogatással, ahol a munkatársakkal észrevétlenül megtanulnánk együttműködni a közös célokért. Így ezt a megszerezhető képességet (amit itt nem szerzünk meg) pedig nem viszik magukkal a munkahelyre, amit később minden helyzetben alkalmazni tudnának. A szabaduló szobák önmagukban nem mutatnak túl a lakossági szórakoztatáson. És ennyi.

Alapszint a csapatnak

Ha jó a csoportod és energizálni szeretnéd egy gyors és költséghatékony megoldással, akkor elvárások nélkül keress szabaduló szobát!

Ha nem szervezünk a szabaduló szobára külön tréneri kíséretet, akkor csak az élményfókuszra számítsunk. Pozitív élmények és ismerkedés szabad formában. Ennek hatása rövid időre fog szólni, a büfében persze még párszor jókat sztorizhatunk róla.

És most jön a Do it yourself!

A profi megoldás, a Te rászervezésedtől lesz!

Ebben az esetben a kisebb létszámú munkaszervezeted trénerrel közösen vesz részt a szabaduló szobában. Ugyanis a szabaduló szoba szituációs-szürreális-házi barkácsolos-kreatívos helyzeteiben remekül lehet vizsgálni azt, hogy a csoport milyen terén hogy áll. Ezen elemzést követően lehet csak pontos visszajelzést (diagnózist) adni, ami személyre szabottan RÁD, a TE csoportodra igaz.

Én mikor alkalmaznám?

Ha csoportodba új kollégá(ka)t vettél fel, és szeretnéd mielőbb jobban megismerni ő(ke)t, akkor mindenképp ajánlom, hogy legyen veletek a szabaduló szobában egy megfigyelő tréner, aki rámutathat és értéket ad az élményprogramnak:

  • csapaton belüli kommunikációra
  • információáramlásra
  • humán erőforrás elosztására, dominanciára
  • konfliktusok kezelésére és feloldására
  • egészséges énkép kialakítására

Én szívből ajánlom a szabaduló szobákat kisebb csoportok részére! Jussatok ki!

 

Olvasd el további blog cikkeinket is!

AJÁNLATOT KÉREK

    A csillaggal(*)-gal ellátott mezők kitöltése kötelező.

    Kategória: Blog. A cikk linkje: link.